Pyrrhula pyrrhula - Bullfinch

Phylum: Chordata - Klasse: Aves - Orden: Passeriformes - Familie: Fringillidae

Identifikation - Distribution - Livscyklus - Mad - Rovdyr - Reference Kilder

Mandligfinke

Identifikation

Bullfinches er fyldige fugle omkring 15 cm lange og med en typisk vingefang på 24 cm. Halerne er let gaffelt, og benene er brune.

Den mandlige Bullfinch afbildet ovenfor i sin fjederfjerdragt er en fersken af ​​en fugl. Hunnerne er lysere lyserøde, og de unge har ikke de voksnes hætter - blankt sort for mandlige og en sløvere sort for kvinden.

Hanfinke, fjerdragt

Fordeling

Denne dejlige bosiddende fugl ser ud til at blive temmelig knap mange steder på de britiske øer, men den kan stadig ses lejlighedsvis i hele Wales. Parker, landbrugsjord og store haver, især dem med frugtplantager, er Bullfinches foretrukne hjemsøgelser, og de ser ud til at foretrække krat over høje træer. Det er usædvanligt at se en bullfinch på jorden.

Bullfinches er beboere i de fleste dele af Storbritannien og Irland, men de er fraværende fra det nordlige Skotland. Andetsteds findes denne art i det meste af Europa og Asien,

Mad

Bullfinches spiser hovedsageligt frø, bær og knopper og unge skud af buske og træer. Frugtbønder er ikke glad for disse smukke fugle, fordi de spiser især blomsterknopper af kirsebærtræer samt andre frugter. Om sommeren supplerer Bullfinches deres ellers vegetariske kost med forskellige hvirvelløse dyr, herunder edderkopper og små insekter.

Rovdyr

At være iøjnefaldende, når de står i kontrast til en hovedsagelig grøn baggrund, er Bullfinches sårbare over for aviære rovdyr som korvider (såsom Magpies) og rovfugle (for eksempel Sparrowhawks), men tab af levesteder (især rødder ud af hegn i slutningen af ​​det 20. århundrede) kan være godt har været en meget mere vigtig faktor.

Livscyklus

Bullfinches gør deres rede, normalt i eller tæt på (menneskelig) hovedhøjde, i hække eller på skovkanter lavt ned i højere træer. Til redningsmateriale samler disse fugle (normalt hunnerne) små kviste, mos og lav, og den koplignende rede er foret med fine rødder og hår. De lægger typisk fire eller fem lyseblå æg, der har lilla markeringer i den ene ende. Der er måske op til tre yngler om året.

Bulfinches med unger i reden

Bevaringsstatus

På grund af det registrerede stejle fald i Storbritanniens avlsbestand i sidste kvartal af det 20. århundrede plejede Bullfinch at være en rødlystart. Der har været noget af en forbedring i de senere år, og Bullfinch er i øjeblikket en ravfugl, der er bevaret. Ifølge British Trust for Ornithology (BTO) er antallet i øjeblikket omkring 36 procent lavere end det, der blev registreret i 1967. Det største fald ser ud til at være i landbrugsjord, mens antallet i parker og haver ser ud til at have holdt sig bedre op.

Referencekilder

Clive Viney & Ray Tipper (2. udgave, 2016) Algarve Wildlife, det naturlige år , First Nature

BTO-pressemeddelelse Er rovdyr skylden for tilbagegang i sangfugle? 2010-03-10

Anerkendelser

Denne side inkluderer billeder, som er venligt bidraget af Will Bown og Countryside Council for Wales.


Vi håber, at du har fundet disse oplysninger nyttige. I så fald er vi sikre på, at du også vil nyde vores bøger om Algarve dyreliv og vilde blomster. Køb dem online her ...