Sylvia undata, Dartford Warbler, identifikationsguide

Phylum: Chordata - Klasse: Aves - Orden: Passeriformes - Familie: Sylviidae

Identifikation - Distribution - Livscyklus - Mad - Rovdyr - Reference Kilder

Sylvia undata, Dartford Warbler

Opkaldt efter Dartford Heath i Kent, hvor den første gang blev registreret i Storbritannien som ynglefugl i 1773, er Dartford Warbler forbundet med tørt lavlandshede.

Identifikation

Dartford Warblers er typisk 13 cm lange med et vingefang på ca. 16 cm. Hannen og kvinden af ​​denne art er noget ens i udseendet, men set sammen kan de let skelnes. Hannerne har skifergrå overdel, kirsebærrøde bryster flettet med hvide og vinrøde underdele; hunner har en lysere underdel, især halsen, og de har brunere grå overdel. Dartford Warblers øjne har karakteristiske røde ydre ringe.

Ofte på toppen af ​​en Gorse-busk holder den mandlige Dartford Warbler sin lange brune hale i en glødende vinkel, når den synger, men dens krumning er uregelmæssig og skrabe snarere end tunisk.

Dartford Warbler, Portugal

Fordeling

I Storbritannien registreres Dartford Warbler oftest i det sydøstlige England, men det forekommer også langs det meste af det sydlige Englands kyst og omkring Severn-flodmundingen og kyststrimlen i det sydlige Wales inklusive Gower og Pembrokeshire halvøer.

På det europæiske fastland kan Dartford Warblers findes i de fleste vestlige lande, herunder Frankrig, Spanien og Portugal. Denne art registreres også i det nordvestlige Afrika.

Mad

Disse smukke små fugle lever af insekter, og da de er bosiddende i Storbritannien, er de særligt sårbare i barske vintre, især når jorden ligger dækket af sne i flere uger ad gangen, og fluer og andre insekter kan simpelthen ikke dukke op.

Livscyklus

Dartford Warblers gør deres rede tæt på jorden blandt tæt gorse eller lejlighedsvis lyng. De kopformede reder er hovedsageligt lavet af græs og foret med små rødder og fjer. En klut på tre til fem æg inkuberes, hovedsageligt af den kvindelige fugl, i cirka to uger. To eller endda tre koblinger produceres fra april til juli ..

I begyndelsen af ​​1960'erne styrtede Storbritanniens Dartford Warbler-befolkning ned til omkring ti ynglende par, men siden da er antallet gradvist kommet sig; dog anses denne fugl stadig for at være en ravfarvet art med hensyn til dens bevaringsstatus.

Rovdyr

Gorse, det foretrukne yngle- og hvilested for Dartford Warblers, er en meget spiny busk, og dette giver ekstra beskyttelse mod rovdyr, og det er også attraktivt for edderkopper, som bidrager til Dartford Warblers 'diæt.

Referencekilder

BirdLife International (2012). 'Sylvia undata'. IUCN rød liste over truede arter. Version 2013.2. International Union for Conservation of Nature.

Anerkendelser

Denne side indeholder billeder, som er venligt bidraget af Will Bown og Ray Tipper.


Vi håber, at du har fundet disse oplysninger nyttige. I så fald er vi sikre på, at du også vil nyde vores bøger om Algarve dyreliv og vilde blomster. Køb dem online her ...