Clethrionomys glareolus, Bank Vole

Phylum: Chordata - Klasse: Mammalia - Orden: Rodentia - Familie: Cricetidae

Bank Vole, Clethrionomys glareolus

Bank Voles, den mindste uldart, der er hjemmehørende i Storbritannien, har travle små gnavere, der ikke dvale. Hele året søger de efter mad langs tunneler skubbet gennem græs og anden tæt vegetation, og de er gode svømmere, der er i stand til at krydse oversvømmede grøfter og vandløb, når det er nødvendigt. Måske betaler de en pris for denne aktive livsstil, fordi Bank Voles normalt ikke lever i mere end to år.

Identifikation

Bank Voles har små afrundede ører og runde ansigter. Med en typisk kropslængde på 10 cm og en hale, der tilføjer yderligere 6 cm, skelnes Bank Vole let fra feltvolet ved den rigere rødbrune frakke på ryggen. Undersiden er en beskidt grå farve.

Fordeling

Bank Voles findes i hele Storbritannien. De er ikke hjemmehørende i Irland, men er til stede i det sydvestlige, hvor de ved et uheld blev introduceret i 1950'erne. På Skomer Island, ud for Pembrokeshire-kysten i det vestlige Wales, har der været en meget stor form (ca. dobbelt så stor som Bank Voles på det britiske fastland og kendt som Skomer Vole) i mange hundrede år.

Bortset fra det fjerne nord og det ekstreme syd registreres Bank Voles i hele Vesteuropa. de forekommer også i nogle dele af Asien.

Fodring

Nødder, frø og bær er deres daglige kost, men Bank Voles vil også nippe til rødder og vilde blomsterløg. De kan undertiden ses klatre op på Hazel træer, når nødderne modner i sensommeren og det tidlige efterår, og de samles mere, end de kan spise, og gemmer reserver af mad i små huller, som de graver i banker.

Predation

Ugler og andre rovfugle såvel som pattedyr byder på Bank Voles, og deres eneste flugtaktik er at forblive skjult så meget af tiden som muligt i tunnellerne, som de skaber på eller lige under overfladen i tæt græsarealer og andre sammenfiltrede vegetation, ofte på kanterne af skovområdet eller ved siden af ​​hække.

Avl

Om foråret og sommeren hekker Bank Voles i små huller foret med græs, pels, fjer og mos under træer, buske eller hegn. De producerer typisk tre til fem kuld om året med op til otte unge i et kuld. Inden for tre måneder er de unge ikke kun selvforsynende, men også i stand til at opdrætte! Uundgåeligt øges rovdyret, når de unge og uerfarne begiver sig ud på jagt efter mad; var det ikke så, ville vi helt sikkert se meget mere bankvoles (og langt færre hasselnødder!).

Anerkendelser

Denne side inkluderer billeder, som er venligt bidraget af Will Bown.


Vi håber, at du har fundet disse oplysninger nyttige. I så fald er vi sikre på, at du også vil nyde vores bøger om Algarve dyreliv og vilde blomster. Køb dem online her ...