Carduelis carduelis, Goldfinch, identifikationsguide

Phylum: Chordata - Klasse: Aves - Orden: Passeriformes - Familie: Fringillidae

Identifikation - Distribution - Livscyklus - Mad - Rovdyr - Reference Kilder

Carduelis carduelis, guldfinke

Billede med tilladelse fra Ray Tipper

Denne smukke fugl er let at genkende; og i modsætning til mange andre finker er guldfinker af mænd og kvinder meget ens i udseendet. De ses hovedsageligt i lavlandsområder og er mest rigelige i det sydlige Storbritannien.

De vigtigste kilder til mad til guldfinker er ukrudtsfrø - tidsler synes at være en særlig favorit - og små insekter. Lejlighedsvis besøger de frøfoder i byhaver.

Guldfinke på en høj ledning

Guldfinker bygger pæne små reder ved hjælp af mos, lav, uld og tidsel ned. Det mest almindelige sted at se dem indlejre er i et lille træ eller en busk, hvor de typisk producerer fire til seks råhvide æg dækket af lilla-brune pletter.

Voksen mandlig guldfink med ung

Ovenfor: Voksen mandlig guldfink med ung

Om vinteren migrerer mange af Storbritanniens guldfinker til Sydeuropa, men der er stadig meget tilbage i de kolde måneder, især i det sydlige Wales og det sydlige England.

Carduelis carduelis, guldfinke på en gren

Anerkendelser

Denne side indeholder billeder, der er venligt bidraget af Melvin Gray og Ray Rowley.


Vi håber, at du har fundet disse oplysninger nyttige. I så fald er vi sikre på, at du også vil nyde vores bøger om Algarve dyreliv og vilde blomster. Køb dem online her ...